02-01-08

Wandelroute Ohain - Lasne

 
Afstand = 8,5km

Wanneer je neerkijkt op de Place Communale van Ohain (1), steek je deze schuin over in de richting van de rue de l’Eglise Saint-Etienne, die je volgt tot de Eglise Saint-Etienne (2).

Beneden deze weg neem je rechts de route de la Marache. Wandel vervolgens rechts de chemin du Pequé in. Je komt nu voorbij het kerkhof (3).

Loop rechtdoor tot bij het Château d’Eau (4).

Blijf rechtdoor volgen. Steek het volgende kruispunt met de Vieux Chemin de Wavre over, waar een oude 17e-eeuwse kapel staat, en volg de chemin des Messes. Een eindje verderop geeft een houten bord links de sentier n° 70 du Bois de Theule aan. Volg deze smalle weg, die langs een omheind privé-domein loopt. Aan de T-splitsing neem je links chemin n° 28 du Boîteux. Je komt nu voorbij het golfterrein van Waterloo (5).

Aan het kruispunt met de Vieux Chemin de Wavre loop je rechtdoor. Voorbij het golfterrein kom je in het gehucht Bois-Héro (6).

Daal de weg af tot de route de la Marache, waar je links aanhoudt tot de sentier de la Marmite tegenover huisnr. 21 (7).

Neem de weg rechts. Je doorkruist een veld en steekt een rivier over. Even later kom je de eerste huizen van het gehucht Cheval de Bois tegen. Ter hoogte van de huisnummers 20 en 22 ga je links. Sentier 59 de la Marmite loopt door een bos aan de rand van Smohain en loopt vervolgens omhoog tot in het gehucht Genleau (8).

Aan het T-kruispunt, waar je het bos verlaat, ga je rechts. Een eindje verderop zal je zien dat je je in de rue Péchère bevindt. Aan het kruispunt met de rue de Genleau, ga je rechtdoor. Je komt nu in de wijk Bois Paris. Aan het T-kruispunt neem je links de rue Bois Paris (de naam staat aan de andere kant aangegeven). Aan het kruispunt volg je rechtdoor de chemin des Hayes, geflankeerd door nieuwe villa’s. Enkele passen verder vertrekt links sentier n° 9 du Bois des Pauvres (wandelpad). Volg deze weg. Je daalt nu de vallei van Smohain af. Aan de route d’Ohain ga je links tot aan de rivier. Hier vertrekt sentier n° 52 de la Chapelle (9).

Volg het pad rechts. Dit loopt langs de rivier tot aan een bruggetje, dat je oversteekt. Aan het volgende kruispunt loop je rechts de weg omhoog, de chemin de Chaubrire. Je komt nu in de residentiële wijk Odrimont (10).

Een eindje hogerop neem je links de sentier des Bruyères. Aan het volgende T-kruispunt ga je rechts. Deze weg is de chemin du Moulin. Aan het kruispunt met de chemin D’Odrimont, ga je opnieuw rechts. Enkele passen verder kom je links de sentier de la ruelle Maho tegen. Volg deze weg. Op het einde neem je rechts de rue du Baty tot aan de Place Communale (1).

20:02 Gepost door Jeroen Godefroidt in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: ohain, wandelroute, wandelpad, wandelen, lasne |  Facebook |